Венци от Раднево се запалил с бензин за 3 лева, взети назаем

Венци от Раднево се запалил с бензин за 3 лева, взети назаем
Венцислав Василев (четвъртият от ляво на дясно на задния ред) заедно с други работници на археологическите разкопки в района на Раднево през есента на 2012 г. Снимка: в. "24 часа"
A A+ A++ A

Много те обичам! Не се сърди заради това, което ще направя!, казал за последно Венцислав Василев от Раднево, който се самозапали, на големия си син Тихомир, съобщава в. "24 часа"

Преди отчаяния ход 53-годишният мъж звъннал и на по-големия си брат Зарко в Сливен, като го уверил, че се чуват за последен път.

"Живеем трудно и много бедно, но той никога не е казвал, че смята да се пали. Дори не е боледувал от нищо", категорична е съпругата на Венцислав Стефка, с която имат 5 пълнолетни деца - три момчета и две момичета.

Стефка е с 10 години по-млада от съпруга си, заедно били от 1985 година. Влюбили се в Бургас, където силистренката Стефка била ученичка. Тя така и не завършила средно образование, брак подписали през 1987 година. 

Венци е от град Кермен, а в Раднево дошли през 2001 г. с надеждата да намерят постоянна работа в "Марица-изток", но вместо това ги застигнала безработицата.

"По програма за временната заетост бяхме с мъжа ми санитари в психиатричната болница, пак по тази програма съм работила и в озеленяването към общината.

"От 2 г. нямам работа. Венцислав също е безработен, за последно се хвана временно като работник на археологическите разкопки към музея в Раднево. Той има завършени курсове за строител", реди Стефка.

Двамата живеят в общинско жилище, при тях е най-големият им син Тихомир. Младият мъж също няма постоянна работа, всяка събота ходи на битака в Сливен, за да продава детски играчки.

Вторият им син - Асен, на 22 г., живее на квартира с приятелката си в Стара Загора. Намерил работа като строител при фермер в близкото с. Малко Кадиево. Най-малкото от момчетата - Динко, през февруари навършил 18 г.

Сега ще бъде абитуриент, завършва средно образование в Ракитово, Пазарджишко, учи за шлосер. Очертава се да бъде най-образованият в семейството, останалите са с основно образование.

Двете момичета от фамилията са омъжени. Марияна гледа детето си в Стара Загора, а Антоанета е в Германия със съпруга си, работят в строителството. Тя все още не знае за трагедията с баща , защото телефонът бил включен на секретар.

Жената има 3 деца, две от които - първолакът Стефан и петокласникът Венцислав, живеят при дядо си и баба си в Раднево. Баба им Стефка твърди, че ходят редовно на училище, но в сряда не ги пуснала.

Венцислав обикалял целия град, за да иска 3 лева от познати. Няма пари да бензин, за да се самозапали.

С 3 лева може да се купи малко повече от 1 литър бензин, пресмятат в Раднево. Гориво, недостатъчно за разходка с кола, но стига човек да се самозапали, ако е решил.

Близките на мъжа не знаят какво е правил той после. Към 4 часа следобед при Стефка вкъщи дошли полицаи да питат къде е Венцислав. Тя отговорила, че тръгнал да цепи дърва и не се върнал.

Сега Венцислав е в пловдивската клиника по изгаряния със 75 процента изгаряния.

#Венцислав Василев #Раднево #самозапалване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници