Нов случай на агресия над медицинско лице в психиатрията в Раднево

Нов случай на агресия над медицинско лице в психиатрията в Раднево

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Нов случай на агресия над медицинско лице в психиатричната болница в Раднево. Медицинска сестра е ритана в корема и гърдите от настанен в заведението. Случаите на насилие над останалия малоброен персонал са ежедневие. Персоналът споделя, че работи със страх заради агресивните пациенти. Служители там алармират от години за проблема. От болницата излизаха и на протести, но без ефект.

„Пациентът, който ме нападна, е наркозависим. Доведоха го с полиция и линейка. Сама съм с дежурната лекарка и санитаря и обикалям постоянно по стаите. Може би през това време някой от болните е отвързал колана на краката на агресивния мъж. Отидохме да му измерим кръвното и тогава стана нападението. Опасността за живота ни е голяма”, сподели пострадалата медицинската сестра Евгения Тодорова пред NOVA

Служителите на най-голямата Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов” в Раднево настояват да им бъде назначена охрана. В Шесто мъжко отделение се лекуват над 50 мъже със зависимост. Капацитетът на отделението е 60 души и винаги е почти пълен.


#насилие #Раднево #психиатрична клиника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници