Уго Чавес е починал през декември, твърди дипломат

Уго Чавес е починал през декември, твърди дипломат
Поддръжник на Чавес носи плакат с надпис: "Президенте, показа ми как да обичам и да се боря. Няма да те предам". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Уго Чавес е починал на 30 декември, твърди бившият посланик на Панама в Организацията на американските държави Гилермо Кочес.

Кочес твърди, че разполага с поверителна информация, че още преди два месеца в болница в Куба е регистрирана клинична смърт на Чавес, предаде "Стар медиа  Латиноамерика".

В телевизонно интервю панамският дипломат казва, че апаратът за изкуствено дишане на Уго Чавес е изключен миналата седмица, след като президентът бил  докаран от Хавана в Каракас, защото лекарите в Куба не са искали да изключат животоподдържащите системи.

Кочес е толкова убеден в това, което твърди, че предложи на венецуелските власти да опровергаят тази информация ако могат.

"Само нека ми кажат, че лъжа. Чакам да ми отговорят",  заяви дипломатът.

Венецуелският президент Уго Чавес призна в началото на декември 2012 г., че започва нова битка с рака. Той обяви, че кубински лекари са му открили нов злокачествен тумор и му предстои операция.

През 2011 г. венецуелският президент беше опериран заради вътрешнотазов абцес. По-късно му беше направена операция на злокачествен тумор на червата.

Чавес дори избра свой приемник в случай, че с него се случи най-лошото. Това е вицепрезидентът Гилермо Кочес о

Харизматичният Уго Чавес посвети в продължение на 14 години немалко усилия за  създаването на латиноамерикански блок, освободен от влиянието на САЩ, за което бе подпомогнат от неизчерпаемите петролни ресурси на Венецуела.

#Венецуела #Уго Чавес #Куба #Панама #Каракас #Хавана #Гилермо Кочес #Гилермо Кочес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници