Адски взрив в 5-звезден хотел в Куба уби поне 22 души, още много са зле

Адски взрив в 5-звезден хотел в Куба уби поне 22 души, още много са зле
A A+ A++ A

Двадесет и две са вече жертвите на мощната експлозия в петзвезден хотел в кубинската столица Хавана. Ранените според последни данни са 74 - 50 възрастни и 14 деца, предадоха световните агенции, като се позоваха на кубинските власти. 11 от ранените са в сериозно състояние.

Фасадата на 5-звездния хотел "Саратога", в който има 96 стаи, два ресторанта и басейн на покрива, е била сериозно повредена от експлозията, настъпила малко след 11:00 ч. местно време (15:00 ч. по Гринуич), отбелязва Франс прес. Според кубинската държавна телевизия взривът е бил причинен от камион, който е доставял природен газ на хотела, но не е ясно как се е възпламенил този газ, отбелязва Асошиейтед прес.

Облак от дим се издигна над булевард "Прадо", на който се намира хотелът. Взривът е унищожил и автомобили, намиращи се в близост до сградата. Хотелът е бил в ремонт и вътре не е имало туристи, заяви губернаторът на Хавана Рейналдо Гарсия Сапата.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел посети мястото на взрива, заедно с премиера Мануел Мареро и с председателя на парламента Естебан Ласо. Президентът опроверга слуховете, появили се в социалните медии, че става дума за атентат.

#Куба #Хавана #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »