EUobserver отбелязва българската зима на недоволство

EUobserver отбелязва българската зима на недоволство
Вторник бе 17 ден на гражданско недоволство
A A+ A++ A

24 февруари, неделя, бе поредният ден на масови протести в България, когато над 100 хиляди души в повече от 40 града в страната излязоха на улиците.

Медиите в страната описаха демострациите като най-масовите от 1997 г. насам, когато народът излезе на улицата срещу хиперинфалцията и свали тогавашното правителство.

Последният протест от вторник отбеляза 17 ден на недоволство, казва EUobserver.

Сутиацията принуди премиера Бойко Борисов да подаде оставка, точно както се случи и с правителсвото на Жан Виденов преди 15 г.

Миналия вторник Борисов отхвърли този вариант, но само дни по-късно направи обратното и връчи оставката на правителсвото – политическа хитрост или единстевния ход, в състояние да спре размириците, а може би комбинация от двете, коментира EUobserver.

През последните три години от управлението си, лидерът на ГЕРБ и бивш бодигард на диктатора Тодор Живков, се отличи със специфичен стил на управление и непредсказуемост.

Борисов е изключителен популист и непоследователен политик, който доведе до невиждана персонализация на властта за последните 25 години, продължава анализа си EUobeserver.

Въпреки оставката на правителството, протестите продължиха.

#оставка #Бойко Борисов #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници