Полицията в Бордо гони самонастанили се българи

Полицията в Бордо гони самонастанили се българи
Френската полиция е успяла да изгони над 350 души, повечето от които българи, самонастанили се в две сгради в Бордо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията във френския град Бордо е опразнила две сгради със самонастанили се в тях над 350 души, главно български граждани, съобщава вестник „Монд“.

Някои от обитателите на сградите са успели да се измъкнат от полицията, а 122-ма от имигрантите са се съгласили да се завърнат доброволно в България, уточнява изданието, цитирано от БТА.

В рамките на операцията, която била проведена във вторник, полицията е изгонила 226 души от едната сграда и 153 от другата, която по-късно трябвало да бъде разрушена.

В края на миналата година Франция обяви, че прекратява практиката да изплаща помощи на роми, които доброволно се завръщат в родината си.

Преди това Париж плащаше по 300 евро на възрастен и по 100 евро на дете от страни – членки на ЕС, за да ги стимулират да се върнат в родните си страни.

През 2012 г. такава помощ са получили 10 600 души, сред които 2000 деца, съобщиха през декември от френската Служба за имиграция и интеграция.

Броят на ромите имигранти във Франция към края на 2012 г. е между 15 и 20 хиляди души.

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс обяви неотдавна, че Франция ще продължи с принудителното премахване на ромските лагери и ще оказва помощ за намиране на работа на ромите в собствените им страни.

#българи #Бордо #Франция #Париж #Европейски съюз #роми #Манюел Валс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници