Местан: ДПС ще върне мандата в мига на получаването му

Местан: ДПС ще върне мандата в мига на получаването му
На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен, смята Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ДПС ще върне мандата на президента още не в деня, а в мига на получаването му“, обеща лидерът на движението Лютви Местан.

По думите на Местан премиерът в оставка Бойко Борисов и партия ГЕРБ носят еднолично цялата отговорност за тежката социална криза и затова ДПС ще върне мандата, който трябва да получи, ако от БСП също върнат проучвателния мандат, отхвърлен в понеделник от ГЕРБ, съобщи БГНЕС.

„На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен“, каза още лидерът на ДПС.

„След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда, му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи. Изчерпан е не само той и кабинетът му, но и парламентът, в който има мнозинство“, коментира Местан.

„Припомням на министър-председателя в оставка, че в първите дни на мандата му той беше достатъчно смел да отиде отвъд границата ни с Гърция, за да се яви пред протестиращите от гръцка страна, които бяха блокирали контролните пунктове на българо-гръцката граница. Питам се къде е сега г-н Борисов и къде е неговата смелост? И като не се яви пред протестиращите български граждани, къде е доблестта му? Ако тази категория му е непосилна, къде е отговорността му на човек, който държи цялата власт?“, продължи Местан.

„Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърли отговорността върху други политичeски сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си - ще рече на собственото си управление“, подчертава Местан.

Той е категоричен, че ДПС няма да прави опит за съставяне на правителство и няма да участва в ничий друг опит да се състави кабинет.

„Но сме готови да поемем пропорционално своята отговорност за приемането на необходимите актове на Народното събрание преди неговото разпускане, които биха помогнали за решаване на належащите проблеми на българските граждани“, подчерта Местан.

#Лютви Местан #Бойко Борисов #министър-председател на България в оставка #мандат #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници