Плевнелиев: Не коментирам слухове

Плевнелиев: Не коментирам слухове
Когато дойде време, ако се наложи служебно правителство, ще кажа кой може да е в него, обяви президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Когато дойде време, ако се наложи служебно правителство, ще кажа кой може да е в него. Не коментирам слухове“, обяви президентът Росен Плевнелиев, след като премиерът в оставка Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителството, връчен на ГЕРБ.

„Президентът не може да назначава програмно правителство, президентът назначава служебно правителство“, каза Плевнелиев, цитиран от „Фокус“.

„В момента държавата има много важни въпроси за решаване. Тази седмица е много важна“, посочи той.

„Утре има Консултативен съвет за национална сигурност. В сряда ще връча мандат на БСП. В четвъртък ще направя обръщение в Народното събрание. В това обръщение ще дам пълна яснота по процеса оттук нататък“, уточни Плевнелиев.

„В петък връчвам мандата на ДПС, ако БСП откаже. Ако и трите политически сили откажат, в понеделник излизам с ясни послания от президент, който си носи кръста“, каза още президентът.

„Тогава ще чуете приоритетите на служебното правителство“, обясни Росен Плевнелиев.

Той заяви, че е отговорен човек и иска максимално да отговори на обществения интерес. „Благодаря на медиите, които ме критикуваха. Работя по исканията, които получих. Те са разпратени по всички компетентни институции. Аз съм избран от 2 млн. души“, каза държавният глава.

Премиерът в оставка Бойко Борисов помоли хората, които протестират, да се пазят от политическите партии.

„Само да внимават да не бъдат експлоатирани. Така от властта на народа в Русия дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер“, каза още Борисов.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници