Цветанов: Хора от криминални структури оглавиха на протестите

Цветанов: Хора от криминални структури оглавиха на протестите
Камери са уловили хора, работещи във фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров, и замесени в наркотрафик, обяви Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В първите редици на протестите полицията е засякла членове на криминални структури, съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

Камери са уловили хора, работещи във фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров, и замесени в наркотрафик, каза Цветанов пред ТВ7, цитиран от „Дневник".

Джотолов и Петров са подсъдими за участие в престъпна група, идентифицирана при полицейската операция "Октопод".

В същото време Цветанов подчерта, че протестите срещу сметките за ток са справедливи.

Министърът на вътрешните работи в оставка се възмути, че от БСП са предупредили чрез медиите, че хора се запасяват с бомбички и бухалки за протестите в неделя, но не са сигнализирали на МВР.

Цветанов посочи, че манипулирани са били и протестите срещу скъпите горива миналата година и свърза негови активисти с БСП.

Вътрешният министър в оставка предположи, че изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите.

"Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове," каза той.

По отношение на работата на вицепремиера и министър на финансите в оставка Симеон Дянков, Цветанов каза, че управляващите са допуснали грешка като са нарушили баланса между финансовата стабилност и социалната политика, въпреки че са осигурили „600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности".

Според него оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил ескалация на напрежението.

"Не можем да бъдем харесвани от всички, защото това значи тоталитаризъм и диктатура", каза зам-председателят на ГЕРБ.

По думите му парламентарната опозиция е изградила защитна теза, според която при евентуална победа на ГЕРБ на редовни избори да я обвини в манипулация на резултата.

"Ето, вътрешният министър и правителството вече нямат тази възможност", заяви Цветанов.

Цветанов прогнозира, че истината за това, което си казаха Бойко Борисов и депутатът от ДПС Христо Бисеров, ще се изясни, когато парламентът получи законови механизми за контрол на Националната разузнавателна служба.

Вътрешният министър в оставка обясни, че не е виждал документа от чужда служба, сочещ Ахмед Доган за поръчител на атентат срещу Борисов.

В същото време Цветанов категорично заяви, че Бисеров е изрекъл "много лъжи", за да възпрепятства участието на Борисов в изборите и следващото управление.

#София #протест #Цветан Цветанов #Симеон Дянков #Ахмед Доган #Бойко Борисов #министър-председател #оставка на правителството #Марчело Джотолов #Алексей Петров #Трайчо Трайков #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници