„Атака": На половината министри е предлаган постът служебен премиер

„Атака": На половината министри е предлаган постът служебен премиер
Има голяма опасност президентът Росен Плевнелиев да продължи да играе играта на ГЕРБ, смята Десислав Чуколов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„На половината от министрите в сегашния кабинет им е предлагано да станат сега служебни премиери", обяви зам.-председателят на „Атака" Десислав Чуколов.

Един от тях е министърът на образованието акад. Стефан Воденичаров, който обаче е отказал поста, каза още Чуколов пред БНР.

„Искаме от Росен Плевнелиев да покаже, че е човек е избран наистина от народа, а не посочено от ГЕРБ лице, което просто да запълва този пост през мандата си", заяви Чуколов.

„Има голяма опасност Плевнелиев да продължи да играе играта на ГЕРБ, а именно да се постараят гласът на хората на улицата да не бъде чут, техните искания да не бъдат взети предвид и да бъде назначено едно правителство, което да "подготви" изборите – уж независими и свободни избори, а всъщност контролирани от ГЕРБ", смята зам.-председателят на „Атака".

„Това ни е опасението – че тези избори отново ще бъдат манипулирани, защото на ГЕРБ това е единственият шанс да останат по някакъв начин във властта", каза още Чуколов.

„За нас Плевнелиев се държи като пионка в ръцете на ГЕРБ, защото всички неща, които предприема и прави, са в полза на ГЕРБ. Сега този кабинет, който ще назначи, също ще е много показателен – дали в него ще има политически обвързани лица", смята Чуколов.

За премиера на служебния кабинет Чуколов е категоричен: Важно е дали той ще бъде про гласа на хората или про гласа на Бойко Борисов.

Според него служебният кабинет трябва да направи ревизия на управлението на ГЕРБ.

Ако не се вземат такива мерки, голяма част от поразиите, които са направени, на документално ниво ще бъдат заличени, смята Десислав Чуколов.

#Десислав Чуколов #Бойко Борисов #министър-председател на България #служебен кабинет #Росен Плевнелиев #Президент на България #акад. Стефан Воденичаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници