Депутатите избраха без обсъждане членове на комисията по конфискация

Депутатите избраха без обсъждане членове на комисията по конфискация
По време на изслушването в четвъртък стана известно, че в комисията залежават близо 8000 забавени проверки. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Народното събрание избра без дебати заместник-председател и двама членове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Председател на комисията е бившият заместник-министър на правосъдието с ресор затвори и някогашен прокурор Пламен Георгиев, съобщи „24 часа“.

Иво Иванов, който бе предложен от ДПС, става зам.-председател на комисията. Стоянка Николакова, предложена от Коалиция за България, и Антоанета Цонкова, предложена от ГЕРБ, са досегашни членове на комисията, а Иванов е одитор в Сметната палата.

Според действащия закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, който беше приет миналата година, комисията е от петима членове, включително председател и заместник-председател.

Председателят на комисията се назначава от премиера, заместник-председателят и двама от членовете се избират от Народното събрание, а петият от състава - от президента Росен Плевнелиев.

По време на изслушването в четвъртък стана известно, че в комисията залежават близо 8000 забавени проверки.

#Пламен Георгиев #Иво Иванов #Антоанета Цонкова #Стоянка Николакова #Росен Плевнелиев #Президент на България #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници