Плевнелиев: Нека протестите са мирни и демократични!

Плевнелиев: Нека протестите са мирни и демократични!
В такива моменти е най-важно стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията, заяви Плевнелиев.
A A+ A++ A

С действията си днес ще покажем на цял свят нивото на демократичното си развитие. Кризисните ситуации не са нещо непознато в съвременната ни история. Най-важното в настоящия момент е да подходим със спокойствие и разум - и политиците, и гражданите, всички, и така да запазим и да защитим основите на правовия ред в България, се посочва в изявление на президента Росен Плевнелиев по повод продължаващите протести в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нека протестите да протичат по мирен и демократичен начин, за да намерим най-добрите решения и да дадем пример на тези след нас за отговорно поведение. Защото това е нашата държава, в нея живеем ние и децата ни.

В такива моменти е най-важно стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията. Конституцията ни дава механизмите да преодолеем и сегашната криза - се казва в изявлението.

Нека да помним и да си даваме сметка, че поколения българи са се борили за това да имаме днес правова и демократична държава. България през 2013 г. не е България през 1997 година, се казва в изявлението.

#Росен Плевнелиев #протести #демокрация #Конституция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници