Брюксел видя начало на демократичен процес след събитията в София

Брюксел видя начало на демократичен процес след събитията в София
Като начало на демократичен процес определи събитията в София говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен на пресконференция в Брюксел. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Като начало на демократичен процес определи събитията в София говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен на пресконференция в Брюксел.

„Нямаме задълбочен коментар на този изцяло вътрешнополитически демократичен процес“, каза тя, цитирана от БТА, във връзка с новината за депозираната оставка на Кабинета „Борисов“.

Сега е ред на Народното събрание да определи следващите стъпки, посочи още говорителят.

Попитана за оценка на сцените на насилие и военна техника по улиците на София, Пиа Хансен заяви, че еврокомисията има доверие в демократичните процеси в България и във всички останали държави от Общността.

В последвал въпрос по повод процедурата за отнемане на лиценза на ЧЕЗ Марлене Холцнер, говорител на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, повтори позицията, че даването и отнемането на разрешения е в пълномощията на националните регулатори.

Тя добави, че по конкретния случай ЕК не е запозната с подробности, но регулаторите по принцип са в правото си да отнемат лицензи при определени условия.

#Борисов #оставка #Бойко Борисов #Пиа Хансен #ЕК #ЧЕЗ #лиценз #Гюнтер Йотингер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници