Янев: Без парламент и Конституционният съд няма да функционира

Янев: Без парламент и Конституционният съд няма да функционира
Възможните изходи от политическата криза в момента според Яне Янев са два – служебен кабинет или довършване на мандата на правителството на Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако парламентът престане да работи и бъдат свикани предсрочни избори, Конституционният съд няма как да функционира, защото съставът му няма да бъде попълнен, алармира лидерът на РЗС Яне Янев.

Той пропомни, че едно място от парламентарната квота в Конституционния съд е останало вакантно след провалените кандидатури на Венета Марковска и на Галя Гугушева, а новото предложение на ГЕРБ – Гроздан Илиев от Върховния касационен съд, все още не е гласувано.

„Ако се свикат избори на 28 април, на практика няма как да бъде избран Конституционният съд, тоест няма как да бъдат обжалвани изборите пред Конституционния съд, тъй като той не функционира“, посочи Яне Янев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Според него не бива да се абдикира от основни, важни за българския народ решения.

„Това с ДКЕВР трябва да се довърши като процедура, иначе при тази криза, която организира политическата и енергийната мафия, може да се стигне до това ЕРП-тата да вдигнат тройно и четворно цените и никой не може да им въздейства по никакъв повод“, допълни Яне Янев.

Той определи отнемането на лиценза на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ, което оперира в Западна България, като безпрецедентен положителен ход, който ще бъде поучителен и за всички останали ЕРП.

„Очаквам Върховна касационна прокуратура да каже това, което сме занесли, дали е основателно и какви конкретни действия ще се случат. В близките дни ще паднат завесата и чадърът, който покриваше енергийната мафия“, каза Яне Янев.

Според него - мафия е Тройната коалиция, Пръмова, Доган и Моника или Станишев.

Възможните изходи от политическата криза в момента според Яне Янев са два - служебен кабинет или довършване на мандата на правителството на Бойко Борисов.

„Този парламент трябва да направи два или три силни хода“, подчерта още Яне Янев.

#Борисов #оставка #Бойко Борисов #Яне Янев #РЗС #ДКЕВР #ЧЕЗ #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници