Плевнелиев: Ако национализираме ЕРП-тата, сметките няма да паднат

Плевнелиев: Ако национализираме ЕРП-тата, сметките няма да паднат
Ако се похарчат 2 млрд., всички сгради ще бъдат санирани, хората ще станат по-богати, обясни Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако се национализират електроразпределителните дружества, ще бъдат похарчени 3 млрд. лв. и сметките на хората няма да паднат с един лев, обяви българският президент Росен Плевнелиев пред журналисти.

Ако вместо това се похарчат 2 млрд., всички сгради ще бъдат санирани, хората ще станат по-богати и цената на имотите им ще върви нагоре, каза още Плевнелиев, цитиран от агенция „Фокус“.

Ако вземаме решенията в интерес на хората, трябва да санираме всички панелни блокове до 2020 г., обясни президентът.

„Задавам си въпроса - от строителството на нови ядрени мощности ще спечелят ли хората, ще паднат ли сметките им за ток? Същевременно си задавам въпроса - какво ще стане, ако санираме всички жилища в България“, запита държавният глава.

Плевнелиев посочи, че панелните блокове вече се разпадат, падат балкони, падат панелки и срокът на експлоатация на панелните блокове в България изтича.

„В панелни блокове живеят 3 милиона българи, има 770 хиляди такива жилища. Ако това се случи, сметките на хората ще паднат двойно. Какво избираме - ако ще национализираме ЕРП-тата, те до момента са инвестирали по сметки над 3 милиарда лева“, посочи президентът.

„9 % от богатството на българите е в недвижими имоти. Санирайки панелките, правим всички българи по-богати с десетки милиарди, сметките им падат наполовина, и то на цената на 2 млрд., ако построим нова ядрена мощност, тя струва 20 млрд., какво ще спечелят от това хората?“, запита президентът.

„Искам някой да ми обясни, за да мога да го разбера от гледна точка на обикновения човек в България. Ако се хвърлят 20 млрд., какво ще спечелят българите; същевременно, ако се хвърлят не 20 млрд., а 2 млрд., ще спечелят всички със санирането на сградите“, посочи още държавният глава.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #ЕРП #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници