Борисов нямало от какво да се срамува в досието „Буда"

Борисов нямало от какво да се срамува в досието „Буда"
За тиражирането на съдържанието на досието „Буда" премиерът обвини „хората около Станишев, тези, които извадиха докладите срещу Станишев". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма от какво да се срамува в коментар на скандала с досието „Буда" пред Нова телевизия.

„Господ ми е свидетел, няма нито едно нещо, от което да се срамувам!", каза той и повтори тезата си, че скандалът е бил раздухан целенасочено от хора, които имат интерес да го „ударят".

Бойко Борисов повтори едно от първоначалните си твърдения около разсекретеното му досие от ЦСБОП – че работата му като охрана на Симеон Сакскобургготски и Тодор Живков предизвиквала интереса на специалните служби към личността му.

За тиражирането на съдържанието на досието „Буда" премиерът обвини „хората около Станишев, тези, които извадиха докладите срещу Станишев".

След края на мандата на Тройната коалиция стана ясно, че в Министерски съвет липсват много документи от ДАНС, изпращани на тогавашния министър-председател Сергей Станишев, заради което прокуратурата заведе дело срещу него, припомня „Дневник".

„Тези хора дойдоха да се откупят с докладите, те забиха нож в гърба на Станишев - тези хора, които беше отгледал като съветници и служители на ДАНС," уточни Бойко Борисов.

Без да посочва конкретни имена, той обобщи, че това са предимно „бивши служители на Държавна сигурност и МВР, които са на възраст, няма какво да правят друго и цял ден мислят това, а и са майстори на компромата".

„Те успяха да ми го прикачат това с „Буда"," добави премиерът с видимо раздразнение, че отново трябва „да занимава публиката" с този случай.

Министър-председателят заяви, че става дума за типичния подход при създаване на компромати, описан му от бивши фигури в службите така: първо, да направиш компромата така, че който го чете, да се отврати дори от себе си, и второ, да удариш „главния герой" по най-силната му част.

„Аз бях много добър полицай, два пъти бях избран и за кмет, като силата ми беше строителството," изтъкна Бойко Борисов.

#Буда #Бойко Борисов #премиер на България #МВР #компромат #Сергей Станишев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници