ГЕРБ: Укриването и неплащането на осигуровки да се криминализира

ГЕРБ: Укриването и неплащането на осигуровки да се криминализира
Законопроектът е внесен от Менда Стоянова, Искра Фидосова и група народни представители от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Укриването и неплащането на социални и здравни осигуровки да се криминализира, предвиждат предложени от ГЕРБ поправки в Наказателния кодекс.

Предложенията вече са внесени в деловодството на Народното събрание, се посочва в съобщение на партийната централа, цитирано от БГНЕС.

Целта на предложения законопроект е въвеждане на наказателна отговорност за длъжностни лица, които избягват установяването или плащането на осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за допълнително задължително пенсионно осигуряване, или за здравно осигуряване, се казва в изявлението.

От КНСБ обявиха, че подкрепят внесения от Менда Стоянова, Искра Фидосова и група народни представители от ГЕРБ законопроект и очакват след приемане на допълненията на НК те да изиграят положителен ефект.

„Постигането на финансова стабилност на фондовете на ДОО и на НЗОК е цел, която предполага предприемане на всички необходими мерки, включително и криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски“, се посочва в позицията на конфедерацията.

#Народното събрание #КНСБ #Искра Фидосова #Менда Стоянова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници