ГЕРБ вече загуби предстоящите избори, твърди Лютви Местан

ГЕРБ вече загуби предстоящите избори, твърди Лютви Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан посети село Краище като част от предизборната обиколка на партията в Пиринско, която започна със среща с кметовете и структурите в Гоце Делчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ вече изгуби предстоящите избори и няма право на втори управленски мандат, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в село Краище.

Посещението му бе част от предизборната обиколка на партията в Пиринско, която започна със среща с кметовете и структурите в Гоце Делчев.

Местан подчерта, че от ДПС са прогнозирали края на управлението на Бойко Борисов още когато ГЕРБ спечелиха президентските избори през 2011 г., но предупреди, че „змията хапе най-страшно, преди да умре“, предаде БГНЕС.

„Основната задача пред ДПС е пълна мобилизация и абсолютна бдителност, за да гарантираме честността на изборите. Не трябва да им позволяваме да откраднат изборите“, призова Лютви Местан.

По думите му ДПС може да оцелее и в опозиция, но амбицията му е да бъде фактор при съставянето на следващото правителство.

Според него дори и след промените в ръководството ДПС ще остане единен организъм, сплотен и още по-силен, за да даде своя принос ГЕРБ да бъде свалена от власт като партия на това „монополно управление“.

„Улиците са залети от социални протести, това правителство трябва да си отиде и да се състави ново, демократично, зад което да стои широко политическо съгласие. Ние сме готови да бъдем част от това политическо съгласие, което да избере следващо правителство“, каза Лютви Местан.

На път за Велинград Местан посети село Юруково, за да връчи символична помощ на семейството на Мустафа Кьосов, загинал при атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас. Помощта бе връчена на Ахмед Кьосов, бащата на водача на взривения автобус.

#ДПС #Лютви Местан #ГЕРБ #Мустафа Кьосов #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници