Борисов към опозицията: Защо обиждате „Хизбула“?

Борисов към опозицията: Защо обиждате „Хизбула“?
Бойко Борисов подчерта, че информацията за „обоснованото предположение“ за атентаторите от Бургас не е „изсмукана от пръстите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обвини опозицията, че обижда ливанската групировка „Хизбула“, очаквайки да отвърне с терористичен удар на оповестената информация за връзка на военното й крило с атентата в Бургас.

„Защо вие обиждате “Хизбула“? Защото, ако вие считате, че това е организация, която ще ни отговори с терористичен акт, защото сме посочили, това би било тежка обида за тях. Ако вие се страхувате от терористичен акт, това означава, че тази организация има тези възможности и аз на тяхно място щях да реагирам много остро“, заяви министър-председателят в Народното събрание.

Той подчерта, че информацията за „обоснованото предположение“ за атентаторите от Бургас не е „изсмукана от пръстите“.

Премиерът подчерта, че вече са изпратени съдебни поръчки до правителството в Ливан, а премиерът Наджиб Микати е обещал пълно съдействие.

„Ако имаше доказани роднински връзки и пране на пари в Канада или в Австралия с „Ал Кайда“ или друга терористична организация, както вие ги наричате, щяхме да дадем информацията дадена от колегите от тази държави за тези граждани. Ние не сме си изсмукали от пръстите“, категоричен е Бойко Борисов.

По думите му и в момента висши ръководители на чуждестранни служби работят съвместно с българските разследващи органи.

„Ако месеци наред върви разследването, самите вие питате докъде е стигнало, ние обявихме докъде е стигнало и го направихме в КСНС“, изтъкна още Борисов.

Депутатът от БСП Антон Кутев пък коментира изказването на премиера с думите „Политиката на дюнерите не ни спаси от терористични актове. Ще трябва нещо повече да направите“.

#„Хизбула" #Бойко Борисов #премиер на България #Народно събрание #Бургас #атентат #Антон Кутев #депутат от БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници