Тежко остава състоянието на двама от младежите, пили течност за чистачки

Тежко остава състоянието на двама от младежите, пили течност за чистачки
Шестимата бяха приети в болницата в Благоевград след домашен запой вечерта на 10 февруари, а заради тежкото натравяне, което получиха, бяха транспортирани в „Пирогов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама от младежите, пили течност за чистачки в благоевградското село Падеш, остават в крайно тежко състояние и с опасност за живота.

Те са настанени в Централната реанимация на „Пирогов“, съобщиха от болницата.

Четирима от младежите с интоксикация, които са настанени в Клиниката по токсикология на „Пирогов“ са в стабилно състояние, допълниха от лечебното заведение.

Рискът за живота им вече е преминал, уточни републиканският консултант по токсикология и началник на Отделението по токсикология за възрастни към болницата д-р Мирослава Петкова.

Шестимата бяха приети в болницата в Благоевград след домашен запой вечерта на 10 февруари, а заради тежкото натравяне, което получиха, бяха транспортирани в „Пирогов“.

Основната версия на полицията по случая е, че компанията са пили течност за чистачки, оставена от бащата на едно от пострадалите момичета в стъклена бутилка в мазето. Децата взели отровната течност за ракия, за да си допият, след като първоначално пили бира.

Когато обаче бирата свършила, домакинята намерила две бутилки от по литър и половина, които били с розов цвят. Те помислили, че това е ракия и я пили като я разреждали със сок. Така изпили целите три литра.

Лекарите не знаят каква е концентрацията на метанола в течността, тъй като тя не е била в оригинална опаковка, но могат да направят предположение по тежкото им състояние и изследванията за концентрацията на метанол в кръвта.

Според д-р Кръстев от ОАРИЛ в Благоевград 50 милиграма от течността са достатъчни, за да предизвикат тежка интоксикация на организма.

Д-р Мирослава Петкова от „Пирогов“, която е и национален консултант по токсикология, заяви, че постоянно се следи състоянието на младежите, създадена е перфектна организация и се действа професионално.

Националният консултант по токсикология посочи, че натравянията с алкохол се увеличават и възрастта пада, понякога има случаи на препили 10-12-годишни деца.

#„Пирогов" #течност за чистачки #метанол #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници