Строителите на магистрала „Тракия“ призоваха Борисов да реже корупция, не ленти

Строителите на магистрала „Тракия“ призоваха Борисов да реже корупция, не ленти
Премиерът Бойко Борисов да спре да реже ленти, а да реже корупцията, призоваха недоволните строители на магистрала „Тракия“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов да спре да реже ленти, а да реже корупцията, призоваха недоволните строители на магистрала „Тракия“.

Повече от 100 души излязоха на протест на новостроящия се лот на магистрала „Тракия“ между Ямбол и Карнобат с искания да им бъдат изплатени минали задължения от близо 10 млн. лв., предаде БГНЕС.

Стоителите настояват за съдействие от държавата, за да им бъдат изплатени дължимите суми от фирмата подизпълнител ПСТ Холдинг - Стара Загора.

Освен че изкопаха символичен гроб, в който погребаха табелите с имената на своите фирми, работниците издигнаха и плакати с надписи „Скъпи г-н премиер, спрете да режете ленти, режете корупцията“ и „Оперативна Програма Транспорт - Открадни Парите Тихомълком“.

Те отправиха послание към българските граждани, пътувайки по магистрала „Тракия“ към родното Черноморие, да не се заглеждат само в лъскавите билбордове, а да знаят, че преминават през труповете на не едно и две български семейства, строили тази магистрала.

Десетки полицаи и няколко патрулни автомобила охраняват протеста на строителите на Лот 4 от аутобана в Южна България, докато хората скандираха „Искаме парите си“.

„Настояваме за справедливо, адекватно, своевременно разрешаване на този наболял проблем, като призоваваме хората, които сме избрали в лицето на държавата в момента, да не абдикират от своите отговорности по толкова неадекватен и неграмотен начин. Не могат да продължават да излизат, възползвайки се от четвъртата власт – медиите, и да говорят несъстоятелни неща, подкрепяйки ги с документи“, каза един от протестиращите – Айдън Даил, който ръководи „Спартан“ ЕООД, гр. Казанлък.

По думите му в България се извършва „огромна несправедливост“ с погребването на толкова фирми и свързаните с тях обикновени граждани, поставени в „изключително унизително положение“.

Строителите на магистрала „Тракия“ заплашиха с протести още през есента на 2012 г. След среща с директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров през ноември, те получиха уверение, че плащанията ще бъдат направени през декември.

Месец след тези договорки на 3 декември 2012 г. беше пребит до смърт от двама свои работници бизнесменът от Сливен Петко Петков заради неуредени финансови взаимоотношения. Според пълните самопризнания, които са направили извършителите, бизнесменът им дължал заплати, а както стана ясно, Петков е работил на магистрала „Тракия“ с фирмата си като подизпълнител, отбелязва БГНЕС.

#магистрала „Тракия" #протест #Стара Загора #ЛОТ 4 #Ямбол #Карнобат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници