100 млн. лв. годишно събират благотворителни кампании в България

100 млн. лв. годишно събират благотворителни кампании в България
Благотворителната кампания под патронажа на президента „Българската Коледа“ стартира по време на първия мандат на Георги Първанов (вляво), а наследникът му на поста Росен Плевнелиев продължи кампанията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

100 млн. лв. годишно се събират от благотворителни кампании в България, обобщи главният редактор на вестник „Труд“ Светлана Джамджиева на дискусионен форум, посветен на дарителството и организиран от печатната медия.

На фарума присъства и президентът Росен Плевнелиев, който като държавен глава е патрон на една от най-мащабните благотворителни кампании – „Българската Коледа“.

Той призова за активно сътрудничество между държавата, гражданите и институциите по въпроса за дарителството, предаде БНР.

„Сътрудничество между всички, добрите дела трябва да бъдат показвани. И тук е ролята и на президентската институция, на медиите и на всички нас. Активното дарителство и доброволчество са черти на силното и на развиващото се гражданско общество“, заяви Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че няма големи и малки дарители, защото приносът на всеки е от значение. „Всеки е ценен и всеки има своето място в едно солидарно общество“, допълни президентът и изрази радост от многобройните дарителски инициативи, случили се през изминалата година.

#вестник „Труд" #Светлана Джамджиева #благотворителна кампания #Росен Плевнелиев #Президент на България #„Българската Коледа"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници