Депутатите са против създаване на комисия по случая „Будагейт“

Депутатите са против създаване на комисия по случая „Будагейт“
Бойко Борисов обясни, че някой се е опитвал да му навреди и няма никаква вина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложение в дневния ред на Народното събрание да бъде включена точка за обсъждане на създаването на анкетна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата около информацията за връзки на министър-председателя Бойко Борисов със специалните служби.

Предложението бе направено от Коалиция за България. То бе подкрепено от депутатите на ДПС, „Атака“ и Синята коалиция, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Христо Бисеров от ДПС поясни, че анкетната комисия трябва да е и за обосновани предположения за връзки на премиера с оперативно интересни лица от организираната престъпност. 
Предложението беше отхвърлено от мнозинството народни представители. Гласуваха 144 депутати, от които 62 бяха „за“, 73 – „против“, 9 се въздържаха.

На 3 февруари  сайтът „Биволъ“ публикува документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“. След това публикува още няколко папки.

Премиерът Борисов категорично отрича да е имал съпричастност към престъпна групировка, дори му е обидно да коментира подобна тема.

#Народното събрание #депутати #народни представители #Бойко Борисов #досето "Буда" #"Будагейт" #"Биволъ"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници