Преподавателката от Велико Търново обясни, че са я помолили да псува

Преподавателката от Велико Търново обясни, че са я помолили да псува
Преподавателката Надежда Цанкова обяснява, че просто е влязла в образ. СНИМКА: Дима Максимова, в. „24 часа“
A A+ A++ A

Непознати лица, влезли в мой час, ме помолиха да псувам, а студентите не съм ругала никога. Аз псувам само външни хора, заяви Надежда Цанкова, гл. асистент по специалността „Статистика“ във Великотърновския университет.

„В стаята имаше непознати лица с шапки. Аз нямам персонален проблем с никой от студентите от групата по „Туризъм“. Ще заведа дело“, зяви Цанкова пред Нова телевизия.

Във вторник бе съобщено, че преподавателката по специалността „Статистика“ от Великотърновския университет ще бъде уволнена, защото псува с истерични крясъци свои студенти.

Изблиците на жената станаха известни след клипче, заснето със скрита камера, което е пуснато във Youtube преди повече от месец. В понеделник вечерта то бе излъчено в предаването „Господари на ефира“.

Цанкова се изнервила, защото студентите й задават въпроси по време на изпит. А на питането „Как ще се процедира“ по предмета й с оценяването, тя изригва с обидни квалификации и псувни на майка към възпитаниците си.

„Не може да се процедира по философия, по политология, по майни г*зини и по право...“, крещи тя.

И си изпуска нервите съвсем, започвайки да псува студентите си: „Майка ви да е..., лайна такива!“.

„Тревожно е случилото се във Великотърновския университет с асистентката. Състоянието на преподавателката е патологично, на границата на безумието, на гнева“, коментира в студиото на Нова телевизия Стела Богомилова, експерт по образованието.

Тя сравни псувните, излезли от устата на асистентката Надежда Цанкова, с поведението на един каруцар.

Според нея една от версиите е, че скандалът е предизвикан нарочно, а другата версия е, че студентите са очаквали такова отношение от Цанкова и им е писнало вече от него.

#дело #студенти #Великотърновския университет #Надежда Цанкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници