Българинът Живко Жеков официално в неизвестност

Българинът Живко Жеков официално в неизвестност
Последно на 11 декември Бойка Жекова е получила sms от съпруга си Живко, че е пристигнал на платформата, качва се на сондата и тръгва за Сахалин. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Българинът Живко Жеков бе включен в официалния списък с изчезналите служители на потъналата руска платформа „Колская“ край остров Сахалин.

Компанията „Арктикморнефтегазразведка“ публикува в сряда имената на 44 души, които не са сред спасените и все още са в неизвестност.

Преди инцидента на платформата „Колская“, която потъна в неделя, са работили общо 67 души.

Досега нямаше никаква официална информация за състоянието на българския гражданин Живко Жеков, който е присъствал на борда на платформата като представител на застрахователната компания „Нобъл Дентън“.

Преди два дни съпругата на Жеков - Бойка Жекова, заяви, че е видяла в интернет потвърждение от застрахователната компания, че Жеков се е намирал на платформата преди потъването й.

Петролната платформа „Колская“ с 67 души на борда беше застигната от буря в неделя, в резултат на която се преобърна и потъна в рамките на 20 минути. Инцидентът стана в Охотско море, в близост до бреговете на Сахалин.

14 души бяха спасени, а телата на 16 бяха намерени. Спасителните екипи обаче успяха да извадят от водата телата само на 11 от жертвите. Утре предстои тяхното официално разпознаване.

#платформа „Колская” #петролна платформа #Охотско море #Сахалин #българин #Живко Жеков #Арктикморнефтегазразведка #неизвестност #Нобъл Дентън #Бойка Жекова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници