ГЕРБ плаща гаранцията на пилота Янко Стоименов, осъден в Гърция

ГЕРБ плаща гаранцията на пилота Янко Стоименов, осъден в Гърция
Янко Стоименов Снимка: БНР
A A+ A++ A

По предложение на премиера Бойко Борисов партия ГЕРБ взе решение да преведе незабавно сумата от 80 000 евро, които да помогнат на българския пилот Янко Стоименов да плати санкцията, която му е наложена от гръцки съд, заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„ГЕРБ също активно се включи в тази инициатива, те също са превели сума в сметките, които са открити за подпомагане на дейността на Стоименов. Очакваме и други организации и институции да могат да подпомогнат Стоименов“, заяви Паунов, предаде Информационна агенция „Фокус“.

По неговите думи Янко Стоименов е изразил своето притеснение, че въпреки усилията на Съюза на транспортните синдикати в България, които са поели инициатива за набиране на сумата, сроковете за плащане на санкцията са много малки – до четвъртък, 14 февруари.

Българският пилот Янко Стоименов бе осъден през април 2012 г. на 123 г. затвор заради самолетна катастрофа, при която през 2005 година край Атина загинаха 121 души. Той не е управлявал конкретния полет, но е част от четиримата подсъдими по случая. За тях прокурорите твърдят, че са отговорни за инцидента поради небрежност.

На 7 февруари апелативният съд в Атина потвърди осъдителните присъди на четиримата. По искане на защитниците на Стоименов ефективната му присъда от 10 г. затвор бе заменена от парична гаранция в размер на 73 000 евро.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Янко Стоименов #Цветомир Паунов #Съюза на транспортните синдикати в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници