Бивш директор на ЦСБОП: В годините на мутрите Борисов не беше мутра

Бивш директор на ЦСБОП: В годините на мутрите Борисов не беше мутра
1996-1997 г. бяха годините на мутрите. Бойко Борисов обаче не беше мутра. Борисов няма нужда от защита, защото не е бил сътрудник и не е бил разработван, смята Кирил Радев, бивш директор на ЦСБОП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В годините на мутрите Бойко Борисов не беше мутра, заяви бившият директор на ЦСБОП Кирил Радев.

В интервю за „Нова телевизия" той уточни, че докато е оглавявал службата от 1997 г. до 2000 г. настоящият премиер не е бил разработван.

Според публикации от последните седмици в края на 1996 г. ЦСБОП открива дело за привличането на Бойко Борисов като информатор под наименованието „Буда". В началото на 1997 г. под същото наименование е разкрито и дело за оперативно наблюдение заради съмнения за „престъпна ориентация" на Борисов.

Кирил Радев допълни, че в средата на 90-те години познавал настоящия премиер като шеф на охранителната фирма „Ипон".

„1996-1997 г. бяха годините на мутрите. Бойко Борисов обаче не беше мутра. Борисов няма нужда от защита, защото не е бил сътрудник и не е бил разработван," смята още бившият директор на ЦСБОП.

Той смята, че преди парламентарните избори ще излязат и други подобни документи, което е жалко, защото от тях става ясно как работят службите.

Кирил Радев смята, че материалите от папките „Буда" са били копирани малко преди напускането на Спас Спасов - началник на сектора, утвърдил предложението за вербуване на Борисов, вероятно от него, защото било практика „от службите всеки да си тръгва с нещо".

Кирил Радев изрази мнение, че настоящият секретар на ДАНС Младен Георгиев - оперативният работник, предложил Борисов за информатор, е бил сред най-изненаданите от изнесените данни.

#ЦСБОП #Кирил Радев #Бойко Борисов #Буда #Спас Спасов #Младен Георгиев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници