България ще разбере как да харчи парите от ЕС през лятото

България ще разбере как да харчи парите от ЕС през лятото
Томислав Дончев заяви, че иска България да запази темпото на инвестиционния процес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Начинът, по който ще се разпределят средствата, които България ще получи по Кохезионните фондове, окончателно ще бъде решен в средата на годината, когато очакваме да бъдат приети всички регламенти на европейско ниво, заяви министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

"България е сред четирите страни, на които са увеличени средствата по Кохезионните фондове. С над 2 млрд. евро повече ще получи България от европейския бюджет за периода 2014-2020 г.", коментира Дончев пред "Дарик".

Дончев подчерта, че много се надява да няма каквото и да било забавяне в приемане на регламентите, защото това е един от факторите, който ще позволи на България да започне да харчи парите навреме.

"Аз не искам да има ауфтакт или пропускане, да има инвестиционна дупка за година или две. Искам да запазим темпото на инвестиционния процес”, заяви министър Дончев.

В новата финансова рамка България ще получи общо 15,2 млрд. евро за седемте години, но след приспадане на дължимите вноски чисто ще получи над 12 млрд. евро нетен приход от Европейския съюз.

#Томислав Дончев #Кохезионните фондове #Европейски съюз #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници