Майки носят кукли с лика на Дянков на шествието в София

Майки носят кукли с лика на Дянков на шествието в София
Протестиращи майки носиха плакати, импровизирани кукли с ликовете на финансовия министър Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици майки с малките си деца тръгнаха от площад "Народно събрание" към Министерски съвет в София на протестно шествие срещу социалната политика на държавата, предаде  БГНЕС.

Майките носят плакати, импровизирани кукли с ликовете на финансовия министър Симеон Дянков, както и извадки от статистически данни, според които в последните 3 години в България новородените са намалели с 20 000.  

Основни искания на протестиращите са свързани с обвързването на обезщетението за отглеждане на дете до 2 г. с минималната работна заплата. Второто им искане е увеличение на детските надбавки и получаването им от всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството, а третото е за осигуряване на места за всички желаещи в общински детски ясли и градини. 

Инициативният комитет планира посещение в Европарламента на 5 март, където ще запознае евродепутатите с проблемите на майките и децата в България. Майките ще настояват за промяна на приоритетите при отпускането на европари.

Майките смятат, че магистралите са важни, инфраструктурните проекти са важни, но грижата за децата и за майките е от особено значение за развитието на ЕС и на просперитета на евроидеята.

#Симеон Дянков #София #протест #деца #майки #Министър на финансите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници