Борисов: Обидно ми е да ме свързват с престъпни групи

Борисов: Обидно ми е да ме свързват с престъпни групи
Бойко Борисов обясни, че някой се е опитвал да му навреди и няма никаква вина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът с досето "Буда" скалъпиха противниците ми, за да ме злепоставят, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Още когато бях шеф на охранителна фирма, тези хора виждаха, че имам огромен потенциал. И тези хора, които работят с мен, видяха оперативен интерес", казва министър-председателят в интервю за вестник "Преса".

Борисов обясни, че някой се е опитвал да му навреди и няма никаква вина.

"Ако някой сега създаде такова дело срещу вас, да ви подслушват, да ви проследяват и т.н., вие каква вина имате? Те могат да ви плюят както искат. Могат да правят каквото искат. За да могат, проследявайки мен, да знаят тези хора, които охранявам, с кого контактуват, те трябва нещо да измислят за мен, да ми направят дело. Как съдията ще им даде иначе разрешение да го направят? В противен случай трябва да признаят, че следят Живков или царя. А това би предизвикало скандал. Нито една от тези информации не е вярна. Ако е имало нещо, да са ме размазали", бе категоричен премиерът. 

Премиерът категорично отрича да е имал съпричастност към престъпна групировка, дори му е обидно да отговаря на такъв въпрос.

"Хората около Алексей Петров са организирали това срещу мен. Още тогава той е ползвал службите, така както ползваше по-късно ДАНС. И срещу това дело няма нито един факт. Това показва, че за тези близо 15 години в управлението на страната като главен секретар, като два пъти избиран за кмет на София и вече близо 4 г. премиер нищо друго не са могли да измислят. Аз нямам заменки, аз нямам гьолове в Белене, нямам спрени еврофондове. Това е последното им издихание, да ме злепоставят", каза още той.

В неделя сайтът „Биволъ“ публикува документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“. Във вторник "Биволъ" публикува нова папка с документи.

В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска разсекретяване на досието „Буда“ и отрече да е бил информатор.

#Бойко Борисов #досието "Буда" #ДАНС #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници