Цветанов: България ще информира ЕС за хода на разследването на атентата в Бургас

Цветанов: България ще информира ЕС за хода на разследването на атентата в Бургас
Цветан Цветанов заяви, че България ще информира всички европейски структури. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България ще информира европейските структури за хода на разследването на атентата в Сарафово в Бургас, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Към 18 юли 2012 година ние нямахме индикации, че трябва да се притесняваме от нещо. С какво заслужихме това отношение на тези, които извършиха този терористичен акт. И той беше насочен и към израелски граждани, които бяха с цел туризъм. И в тази връзка ние трябва да бъдем искрени и да положим максимални усилия, за да стигнем докрай и, разбира се, периодично, когато е възможно, да информираме както българската общественост, така също и международната общественост, заяви Цветанов, цитиран от БНР.

Вицепремиерът уточни, че това, което в момента ще направи България, е да информира всички европейски структури. Защото единствената  цел на България е, освен да разкрие извършителите на този терористичен акт, да предотврати подобно посегателство към която и да било страна от Европейския съюз.

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че съществува „обосновано предположение" за връзка на двама от тримата атентатори от Бургас с военното крило на „Хизбула".

#атентат #летище "Сарафово" #Бургас #Цветан Цветанов #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници