ГДБОП знае в коя държава са тримата съучастници на атентатора от Бургас

ГДБОП знае в коя държава са тримата съучастници на атентатора от Бургас
Станимир Флоров подчерта изрично, че обоснованото предположение за участието на „Хизбула“ в атентата не е на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, а на всички работили по случая у нас и в чужбина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тримата съучастници на атентатора от Бургас се намират в една и съща държава, обяви директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Станимир Флоров.

По думите му българските служби знаят кои са тримата съучастници, но все още изготвят съдебните поръчки към страната с искане за съдействие.

В ефира на ТВ7 Станимир Флоров отказа да даде повече подробности с мотива за следствената тайна.

Шефът на ГДБОП уточни, че за момента няма данни за самоличността на извършителя, което означавало, че не присъства в масивите на Интерпол и Европол.

Според Флоров едва ли става дума за терорист-камикадзе, защото взривът е станал заради грешка на загиналия. Не се изключва и версията бомбата да е взривена от разстояние.

„Идеята вероятно е била раницата да избухне, когато автобусът е бил в движение. Ако това беше станало, жертвите щяха да са повече, а следите - почти никакви“, обясни той.

Станимир Флоров подчерта изрично, че обоснованото предположение за участието на „Хизбула“ в атентата не е на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, а на всички работили по случая у нас и в чужбина.

Директорът на ГДБОП изрази учудване, защо веднъж политиците критикуват МВР, че не дава информация, а когато такава бива разпространена „отново се упражняват върху нас - професионалистите“.

#ГДБОП #Станимир Флоров #атентат #Бургас #„Хизбула" #Интерпол #Европол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници