Ген. Атанасов: Кабинетът „Борисов“ работи избирателно срещу организираната престъпност

Ген. Атанасов: Кабинетът „Борисов“ работи избирателно срещу организираната престъпност
4 г. Борисов и Цветанов обясняват как са пречупили гръбнака на организираната престъпност, а само за 10 дни наблюдаваме опит за покушение над политически лидер, стрелба пред Съдебната палата и документи, за които се шушукаше от доста време.
A A+ A++ A

Кабинетът „Борисов“ е зависим от криминални кръгове и работи избирателно срещу организираната престъпност, твърди бившият директор на Националната служба за сигурност и настоящ общински съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Четири години правителството на ГЕРБ и основните му говорители Борисов и Цветанов обясняваха как са пречупили гръбнака на организираната престъпност, а само за 10 дни наблюдаваме опит за покушение над политически лидер, стрелба пред Съдебната палата и документи, за които се шушукаше от доста време“, отбеляза генералът, цитиран от БГНЕС.

По думите му от документите, изтекли от „Болканлийкс“ и публикувани от сайта „Биволъ“, ставало видно, че преди години Службата за борба с организираната престъпност оценила, че Бойко Борисов може да й бъде полезен.

Документът твърди, че Бойко Борисов бил вербуван като информатор на ЦСБОП през 1996 г., като той е работил под псевдоним „Буда“.

Според Атанас Атанасов, ако прокуратурата прецени, че има изтичане на класифицирана информация, може да започне проверка.

„Другото е министър-председателят да отиде в органа, който го е избрал, и да заяви позиция, за да разсее съмнения. Само, че той всеки петък си взема отпуска и не ходи в парламента“, коментира бившият директор на НСС.

Той посъветва и българските граждани, които се интересуват от политическата обстановка в страната, да задават такива въпроси на премиера, когато „ходи да реже лентички“.

Ген. Атанас Атанасов отбеляза, че премиерът е признал за познанството си с покойния шеф на баскетболната федерация Михаил Михов – Мишо Бирата, след като първоначално отричал.

„Не може до безкрай да се лъже. Направи ми впечатление, че министър Петканов (Георги Петканов, министър на вътрешните работи в Кабинета „Сакскобургготски“ - бел. ред.), който е бил потърсен за коментар, казал: „Знам, но няма да кажа“, изтъкна още Атанас Атанасов.

„Нека някой да намери механизъм и да покани Петканов, Сакскобургготски и Петър Стоянов и да ги пита, когато са подписвали документите за назначаване на Борисов на висшата професионална длъжност на МВР, те били ли са наясно от каква среда произхожда той. Тези хора трябва да дадат отговори. Не могат да се крият като мишки“, настоя генералът.

#Буда #„Биволъ" #„Болканлийкс" #НСС #ЦСБОП #премиер на България #Бойко Борисов #Атанас Атанасов #министър-председател на България #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници