Доган още се водел лидер на ДПС в парламента

Доган още се водел лидер на ДПС в парламента
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ахмед Доган продължава да бъде председател на парламентарната група на ДПС, въпреки че Лютви Местан вече заема лидерския пост в партията.

Причината е, че депутатите от Движението не са съобщили на ръководството на парламента за промяната, предаде „Дневник".

Народни представители от ДПС казаха пред "Дневник", че не са коментирали помежду си нуждата от корекция. Най-вероятно въпросът ще бъде поставен на следващата среща на Централния съвет на партията на осми февруари, предположи един от попитаните.

Според устава на ДПС председателят й автоматично оглавява и парламентарната група. Промените трябва да бъдат вписани в специален регистър, пише в правилника на Народното събрание. В началото на следващото пленарно заседание на парламента председателстващият съобщава за промяната.

На конференцията, на която Доган беше нападнат от Октай Енимехмедов на 19 януари 2013 г., той се оттегли от лидерския пост, но остана почетен председател.

От „Дневник" отбелязват, че от началото на мандата от юли 2009 г. той е бил в пленарната зала в 11 дни. По традиция Доган води класацията по най-много отсъствия, показва справка в сайта на Народното събрание.

Беше му наложена глоба от близо 27 хил. лв. за неявяване на пленарни заседания и на заседания на комисии в настоящия мандат. Според правилника на парламента при три поредни неоправдани отсъствия от заседания се удържа две трети от месечното възнаграждение на депутата.

#Ахмед Доган #ДПС #Лютви Местан #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници