Управляващи и опозиция пак обсъждат Изборния кодекс

Управляващи и опозиция пак обсъждат Изборния кодекс
Искра Фидосова обяви, че ГЕРБ са готови да дадат място на опозицията в ръководството на секционните избирателни комисии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обсъждането на поправките в Изборния кодекс се подновява в парламента след бойкота на опозицията в края на 2012 г.

Преди окончателното приемане на измененията в закона на заседанието, свикано от председателя на парламентарната правна комисия Искра Фидосова, ще бъде обсъден допълнителен доклад с предложения по Изборния кодекс.

Преди седмица БСП и ДПС поставиха условие за 6 мерки, които да залегнат в Изборния кодекс, за да се върнат в пленарна зала за гласуването му, припомня „Дневник“.

Сред исканията им са всички членове на секционните комисии да получават подписани и подпечатани екземпляри от протоколите с резултатите, както и гарантирано участие на опозицията в ръководството на изборните комисии.

Искра Фидосова обяви, че ГЕРБ са готови да дадат място на опозицията в ръководството на секционните избирателни комисии, като под „опозиция“ се разбира партиите, гласували „против“ при формирането на правителството - БСП и ДПС.

Шефката на правната комисия се надява на конструктивност и диалог от всички, но ако не бъде постигнато съгласие, заяви отново, че парламентарните избори ще се проведат по сегашния Изборен кодекс.

#Изборен кодекс #ГЕРБ #БСП #ДПС #Искра Фидосова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници