Цветанов: Състоянието на Баретата е тежко, с него не може да се говори

Цветанов: Състоянието на Баретата е тежко, с него не може да се говори
Златомир Иванов – Златко Баретата, беше прострелян с четири куршума в краката, ръката и стомаха на влизане в Съдебната палата във вторник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Състоянието на Златомир Иванов–Баретата е тежко и не може да се комуникира с него, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вече трети ден Златомир Иванов се намира в шоково състояние в „Пирогов“ заради сериозна кръвозагуба, след като бе прострелян с четири куршума в краката, ръката и стомаха на влизане в Съдебната зала във вторник.

При повторния оглед на местопрестъплението в сряда е намерено оръжието, с което бе извършен опитът за покушение срещу Златко Баретата - автомат със заглушител.

Пред ТВ7 Цветан Цветанов разказа, че престъплението е добре планирано.

„Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително“, обясни вътрешният министър.

Той посочи, че се работи по доста версии, като всяка една от тях се разглежда обстойно. Една от версиите е за финансови взаимоотношения, а другата е свързана с трафик на наркотици.

Цветан Цветанов обясни, че Баретата от години е известен на органите на реда.

„Към 2009 г. имаше изпратена жалба до Президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата“, разказа министърът.

По думите на вицепремиера Цветанов Златомир Иванов и Алексей Петров в началото са били тандем, а впоследствие всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Златко Баретата #Златомир Иванов #„Пирогов" #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници