Депутатите от ГЕРБ пренебрегнаха исканите оставки на Борисов и Цветанов

Депутатите от ГЕРБ пренебрегнаха исканите оставки на Борисов и Цветанов
Красимир Ципов определи исканията за оставки като „опит за подмяна на справедливостта“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от ГЕРБ отхвърлят искането за оставки на премиера Бойко Борисов и на вътрешния министър Цветан Цветанов, отправени по-рано от БСП и ДПС.

„Парламентарната група на ГЕРБ не приема исканията за оставки, особено от хора, които присъединиха България към Европейския съюз с мониторинг върху правосъдието и вътрешните работи“, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, цитиран от БГНЕС.

По-рано във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че оставката на образователния министър Сергей Игнатов не е достатъчна и постовете си трябва да напуснат земеделският министър Мирослав Найденов заради скандалите с продажба на терени по Черноморието, както и Цветан Цветанов заради провала в организацията на референдума.

От ДПС също поискаха оставката на Цветанов заради реакциите му след нападението срещу Ахмед Доган. Зам.-председателят на партията Христо Бисеров дори посочи, че вече е наложително оставка да подаде и премиерът Бойко Борисов.

Красимир Ципов определи исканията за оставки като „опит за подмяна на справедливостта“.

„Последните политически събития, включително и проведеният референдум, се тълкуват от страна на управляващите като опит за нова коалиция между БСП, ДПС и „Атака“, около които гравитират формациите на Иван Костов и Меглена Кунева“, обясни депутатът от ГЕРБ.

Ципов коментира и нападението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, пред Съдебната палата в центъра на София.

Той посочи, че това е неприятен инцидент, по който компетентните органи трябва да си свършат работата – да открият поръчителя и извършителя на опита за покушение.

#Златко Баретата #Златомир Иванов #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #оставка #депутат от ГЕРБ #Красимир Ципов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници