Лондон: Частна застраховка за безработните българи във Великобритания

Лондон: Частна застраховка за безработните българи във Великобритания
Лондон се опитва да спаси социалната си система от "чуждо нашествие". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите и румънците, които пристигат в страната, но нямат работа, ще трябва да имат частна здравна осигуровка, заяви министърът по въпросите на имиграцията Марк Харпър.

На имигрантите от България и Румъния, които дойдат във Великобритания без работа, ще им бъде заявено, че трябва да се осигуряват, съобщава в. "Дейли мейл".

Целта е да не се допуска британската здравна система да се превърне в „международна здравна система”.

Ограничаването на достъпа до безплатното здравеопазване се разглежда като ключ за предотвратяването на нов наплив от имигранти, когато в края на годината ограниченията отпаднат.

Министър Харпър предлага изискванията за здравна застраховка да са в сила за всички чуждестранни студенти, както и за деклариращите се като „независими”, което означава, че не са дошли да търсят веднага работа.


Министрите проверяват и правата на имигрантите на помощи и други социални услуги. Другите мерки, според това решение, включват имигрантите да напуснат Великобритания, ако не си намерят работа до три месеца – или не могат да докажат, че имат достатъчно средства да се издържат за поне шест месеца.

#Великобритания #Румъния #България #Марк Харпър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници