Дянков не знаел за увеличението на заплатите на властта

Дянков не знаел за увеличението на заплатите на властта
Не е редно. Трябва да вдигаме първо други доходи, а после нашите. През тази седмица ще се заема с темата, обеща Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков призна, че не е знаел за увеличението на заплатите във властта.

„Признавам, че вчера научих от медиите за увеличените заплати във властта. Изненада бе за мен тази новина," коментира той пред Нова телевизия и уточни, че увеличението не е редно.

В неделния си брой вестник „Преса" разкри, че заплатите на най-висшите държавни постове през януари са се увеличили с между 252 лв. и 504 лв., защото „парламентът забравил да гласува замразяване на заплатите".

До края на 2012 г. депутатите получаваха по 2196 лв., а от този месец заплатата им е 2448 лв.

Президентът Росен Плевнелиев вече се подписва срещу 4896 лв., вместо 4392 лв., които получаваше до декември, отбелязва вестникът.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цецка Цачева пък получават близо 400 лв. увеличение или 3794 лв. на месец. Заплатите на министрите скачат на 3172 лв.

„Не е редно. Трябва да вдигаме първо други доходи, а после нашите. През тази седмица ще се заема с темата," заяви в понеделник Симеон Дянков.

Преди седмица финансовият министър съобщи, че законопроектът за увеличаване на заплатите на висшите държавни позидии е готов, но ще бъде разгледан от следващото правителство.

„Съзнаваме, че не е сега моментът да се говори за вдигане на заплатите на тези управници и следователно ще изчакаме по-добри времена," заяви вицепремиерът.

#Симеон Дянков #заплати #вестник „Преса"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници