ГЕРБ назначили мениджмънта, „забатачил" ВМЗ, смята Станишев

ГЕРБ назначили мениджмънта, „забатачил" ВМЗ, смята Станишев
Ситуацията във ВМЗ – Сопот е пълен провал и опит на държавата да избяга от своите задължения и отговорности, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ситуацията във ВМЗ – Сопот е пълен провал и опит на държавата да избяга от своите задължения и отговорности, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Станишев беше на посещение в Сопот, където посочи, че сегашният мениджмънт на ВМЗ, който е бил назначен от ГЕРБ, е „забатачил предприятието" най-много в периода преди 2005 г., предаде БГНЕС.

Лидерът на опозицията каза, че правлението на премиера Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ разбирали само от граждански натиск.

„Прегледах внимателно анализите. Когато се формира нашето правителство, бяха ужасни задълженията. Оказа се, че същият човек, който ги е направил, сега управлява предприятието и не ме учудва резултатът", каза Станишев.

Той посочи, че по време на управляваната от него Тройна коалиция са били положени огромни усилия, за да се намалят задълженият на ВМЗ и да се осигурят нови договори на предприятието.

Станишев подчерта, че за една годинабили подсигурени договори в размер на 87 млн. долара.

Според него ВМЗ-Сопот има капацитет и хора, които са добри специалисти.

„Притеснявам се. Не знам какво се случва вътре сега, но имам притеснения, че се случва същото, което се случваше преди 2005 г.", добави лидерът на БСП, обещавайки да разговоря със синдикатите на ВМЗ.

„Защото виждаме, че това правителство реагира само под натиск и предприема някакви действия само под натиск. Синдикатите трябва, ако се грижат наистина за хората, които работят тук във ВМЗ - Сопот, да бъдат много категорични и да се противопоставят на това, което е в ход – изваждането от забранителния списък и приватизация по спешна процедура, която всъщност е ликвидация на предприятието", категоричен бе Станишев.

#ВМЗ #Сопот #Сергей Станишев #ГЕРБ #Бойко Борисов #министър-председател #договори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници