Рийс посъветва България да обсъди варианта за добив на шистов газ

Рийс посъветва България да обсъди варианта за добив на шистов газ
Американският посланик в България Марси Рийс сподели, че е добре е хората да бъдат питани за важните въпроси и след това те да бъдат подложени на обществено гласуване. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България трябва да обсъди внимателно варианта за добив на шистов газ в страната, зяви посланикът на САЩ в София Марси Рийс.

В ефира на Нова телевизия Рийс коментира и енергийната независимост в България и САЩ.

„Когато говорим за енергийна независимост, говорим за диверсификация, която дава алтернативи, ако един от източниците е прекъснат, например по време на бедствия, се разчита на негова алтернатива, за не се случват крайни извънредни ситуации", посочи Рийс.

Тя сподели, че е добре е хората да бъдат питани за важните въпроси и след това те да бъдат подложени на обществено гласуване.

„В САЩ проведохме продължителен дебат за шистовия газ, особено сред гражданите които живеят регионите с добив. Те обсъдиха всички проблеми, така се придобива необходимата информация", каза Рийс.

Посланик Рийс посочи, че благодарение на шистовия газ САЩ може да станат енергийно независими. Все пак тя посочи, че цените за производителите са много ниски.

#посланик на САЩ в България #Марси Рийс #шистов газ #България #добив #енергийна независимост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници