Убит полицай в Египет след обявяването на смъртните присъди за футболната трагедия

Убит полицай в Египет след обявяването на смъртните присъди за футболната трагедия
По-рано в събота египетски съд обяви, че 21 от обвинените за участието в трагедията, при която загинаха 74 души, са осъдени на смърт. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Полицай е бил застрелян пред затвора в египетския град Порт Саид, след като протестиращи се събраха пред затвора, където се намират много от обвинените за футболната трагедия.

По-рано в събота египетски съд обяви, че 21 от обвинените за участието в трагедията, при която загинаха 74 души, са осъдени на смърт, припомнят „Ройтерс" и Информационна агенция „Фокус".

Сблъсъците започнаха, след като съдията свири край на мача между отборите „Ал Масри" и „Ал Ахли", които изграха през 2012 г. и завършиха с 3:1.

Стотици фенове на „Ал Масри", който е клуб от Порт Саид, нахлуха на терена и започнаха да се бият и да хвърлят камъни и бутилки срещу запалянсковците на тима от Кайров „Ал Ахли".74 души загинаха, а ранените бяха стотици.

Управляващият Висш военен съвет в Египет обяви тридневен траур в страната след трагедията на стадиона в Порт Саид, след което сформира специална комисия, която да разследва събитията.

Членовете на комисията трябваше да изяснят обстоятелствата около започването на фаталните сблъсъци между фотболните фенове, както и да разберат кои са инициаторите.

Президентът на международната федерация по футбол ФИФА Сеп Блатер нарече „черен ден" за футбола трагедията в египетския град Порт Саид.

Полицията успя да арестува 47 души, които бяха обвинени, че са пряко свързани с предизвикването на безредиците.

#протестиращи #Египет #смъртна присъда #фенове #футбол #мач #отбори #„Ал Масри" #„Ал Ахли" #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници