Британците биха гласували за излизане от ЕС при референдум, сочи проучване

Британците биха гласували за излизане от ЕС при референдум, сочи проучване
За оставането на Острова в ЕС са 37% от британците, а 23% все още не са взели решение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

40% от британците биха гласували за излизането на страната от ЕС, сочат резултатите от проучване, изготвено от „Популус", публикувано във вестник „Таймс".

Това е първото допитване, откакто премиерът Дейвид Камерън заяви преди дни, че смята да проведе референдум за членството на Великобриатния в ЕС в края на 2017 г., предадоха АФП и БГНЕС.

За оставането на Острова в ЕС са 37% от британците. Според 23% все още не са решили как биха гласували, но очакванията са, че ако се проведе референдум за оставането или излизането на Великобритания от ЕС, вероятно 53% ще бъдат за излизането, а 47% - за оставането в ЕС.

Думите на Камерън бяха, че първо би искал предоговори условията, при които Великобритания ще остане в ЕС, преди да назначи плебисцит по новата, вече, сделка.

Анкетата, проведена сред 2000 англичани, обаче показва, че по-голямата част от британците вече имат твърда позиция по въпроса.

36 от британците биха гласували доверие за предоговаряне на условията за членството на страната в ЕС на Камерън, а 18% на лидера на лейбъристите Ед Милибанд.

#британци #Европейски съюз #ЕС #членство #Таймс #проучване #Великобритания #Дейвид Камерън #министър-председател на Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници