Еврокомисарят по разширяване се появи ненадейно в Македония

A A+ A++ A

Еврокомисарят по разширяването на ЕС Щефан Фюле пристигна на изненадваща визита в столицата на Македония Скопие в сряда.

В македонската столица Фюле е имал срещи с премиера Никола Груевски, президента Георге Иванов и лидера на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Бранко Цървенковски.

В краткото съобщение на представителството на ЕК в Скопие се казва, че „по време на разговорите са били обсъдени въпроси, свързани с предстоящия доклад за Македония“, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„Еврокомисарят проведе полезни срещи със своите събеседници. Той отново ще се върне в Скопие в рамките на предприсъединителния диалог на високо равнище“, се казва още в съобщението.

В Република Македония в края на миналата година избухна тежка политическа криза, припомня агенция БГНЕС.

Депутатите от опозицията напуснаха Парламента. В страната се провеждат улични протести с призив за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Във вторник се провали срещата между Груевски и Цървенковски. Двамата не успяха да намерят изход от кризата.

В сряда българският президент Росен Плевнелиев настоя за сключване на договор за добросъседство между България и Македония, като в противен случай заплаши с вето върху кандидатурата на Македония за членство в ЕС.

#Македония #Щефан Фюле #ЕС #еврокомисар #Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници