БСП настоява за декларация на НС за покушението над Доган

БСП настоява за декларация на НС за покушението над Доган
„Това бе нападение с изключително тежки последици и за България, и за политическия живот на страната“, прочете депутатът от БСП Ангел Найденов в декларацията на левицата. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Необходима е политическа декларация на парламента по повод опита за покушение срещу вече почетния председател на ДПС Ахмед Доган, смятат от БСП.

Депутатът от левицата Ангел Найденов прочете декларация на БСП в Народното събрание, в която се казва още, че БСП изразява силната си тревога от опита за покушение над Доган, предаде БГНЕС.

„Това бе нападение с изключително тежки последици и за България, и за политическия живот на страната“, прочете Найденов.

Причина за това бил не само фактът, че България попадна в световните медии веднага след нападението над Доган, което стана, докато той изнасяше дългоочаквания си доклад на Осмата национална конференция на ДПС.

Опитът за покушение бил шокиращ, тъй като бил политическо покушение срещу демокрацията и срещу всеки един от българските граждани, казват още от БСП, осъждайки станалото в събота.

„Агресията срещу политическия опонент и враждебността дадоха своите последици. Политическите спекулации са абсолютно недопустими“, добави Ангел Найденов.

От БСП призоваха компетентните държавни органи и служби да предоставят цялата информация за покушението, както и да се въведе ред при поднасянето й.

Според левицата е недопустимо обективните факти да се подменят с внушение от хора, които нямат нищо общо с разследването, както е и неуместно покушението да се представя като хулиганска постъпка.

БСП смята, че решението на президента Росен Плевнелиев атаката срещу Доган да бъде обсъдена като извънредна точка на Националния консултативен съвет за национална сигурност през февруари била оправдана.

#БСП #ДПС #Ахмед Доган #покушение #декларация #НС #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници