Дал: Забравете, че Доган се е оттеглил от политиката, сега имаме Боянски султан

Дал: Забравете, че Доган се е оттеглил от политиката, сега имаме Боянски султан
По време на пресконференция бившият член на ДПС посочи, че като почетен председател на ДПС Доган ще има същите правомощия, но няма да носи отговорност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оттеглянето от политиката на обявения за пожизнен лидер на ДПС Ахмед Доган малко след като срещу него бе направен опит за покушение по време на Осмата национална конференция на движението, било поредният цирк, заяви основателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал.

По време на пресконференция бившият член на ДПС посочи, че като почетен председател на ДПС Доган ще има същите правомощия, но няма да носи отговорност, предадоха БТА и Дарик.

„Забравете, че Доган се е оттеглил от политическия пост. Това е поредният цирк. Имахме Боянски сараи, сега имаме и Боянски султан и той, без да се появява с ферманиум, ще управлява“, каза Касим Дал.

Според Дал отговорност ще носи лично и само избраният за нов председател на ДПС Лютви Местан, който щял да бъде машата и да вади кестените от огъня.

„ДПС иска да си сложи малко пудра и да промени образа си, но няма как да стане. Това, което направиха, е проформа. Просто агент „Сава“ посочи агент „Павел“ за свой наместник“, коментира Дал.

според него причината да се направи рокада в лидерския пост на ДПС са предстоящите парламентарни избори през лятото, както и че ДПС било в изолация не само навън, но и в България.

Дал посочи, че на конференцията на ДПС не са присъствали представители на други партии, освен от БСП, а левицата дори не е била представлявана от своя председател Сергей Станишев.

По повод нападението над Доган по време на Осмата национална конференция на партията тази събота, Дал коментира, че обикновено лидерът на ДПС се пази от четирима лични гардове, питайки реторично къде са били те по време на опита за покушение.

Според Дал, България отново е влязла с лоши новини в световните медии, но хубавото било, че „лидерът на ДПС е жив и здрав".

„Категорично осъждаме този акт и отхвърляме всякакви внушения, че нападението има нещо общо с нас", заяви Дал.

Малко след покушението над Доган стана ясно, че нападателят му Октай Енимехмедов е присъствал на учредутелното събрание на „Свобода и достойнство" през декемрив, но не членува в нея.

„Отношението ни към ДПС не се променя, с това ръководство нашата партия не може да има никакви връзки", добави Дал.

Той смята, че е дошло време политици като Ахмед Доган,Иван Костов и Георги Първанов да бъдат пенсионирани и да излязат от политиката.

Крайно време било и цялото българско общество да иска закон за лустрация, „за 23 години тази зависимост доведе нещата дотук", прибави отдцепилият се от ДПС.

#Касим Дал #ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан #политика #покушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници