Загиналите край Сахалин са вече 16

Загиналите край Сахалин са вече 16
Издирването на оцелели продължава втори ден на фона на нарастващите опасения, че и останалите пасажери, които досега не бяха открити, са загинали. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Открити са телата на 16 загинали от потъналата в Охотско море петролна платформа „Колская“.

„От началото на операцията са открити телата на 16 загинали“, съобщават от Федералната агенция за морско и речно плаване, цитирани от ИТАР-ТАСС.

От тях седем тела са извадени на борда на кораба „Смит Сахалин“.

На борда на петролната платформа в Охотско море е имало и български гражданин. По информация на руските медии и власти на борда се е намирал българинът Живко Жеков.

Междувременно точният брой на хората, смятани за безследно изчезнали, не може да бъде определен.

Екипаж на хеликоптер Ми-8 е забелязал в морето телата на четирима души, без признаци на живот.

Бурята и силният вятър не са позволили те да бъдат извадени от водата. Във връзка с това спасителите не могат да кажат дали извадените днес от водата тела са същите, забелязани в неделя от хеликоптера.

Поради това засега може да се говори за 14 спасени, 16 загинали и 37 безследно изчезнали.

Малко по-рано АФП съобщи, че откритите тела са на 19 загинали при потъването на петролната платформа, позовавайки се на говорителката на местната транспортна прокуратура.

Издирването на оцелели продължава втори ден на фона на нарастващите опасения, че и останалите пасажери, които досега не бяха открити, са загинали.

Петролната платформа Колская с 67 души на борда се придвижвала от полуостров Камчатка към Сахалин, когато била застигната от буря, преобърнала се и потънала за 20 минути в неделя.

Спасени бяха 14 членове на екипажа, а други четирима бяха открити във водата без признаци на живот, но до момента те не са извадени.

Властите отказаха да съобщят дали има някаква надежда за спасяването живи на още изчезнали и продължават упорито да вярват, че и други членове на екипажа могат да бъдат открити живи, въпреки че са прекарали часове в ледените води на Охотско море.

„Надяваме се на чудо“, заяви Наталия Салкина, говорител на прокуратурата,  в далекоизточния град Хабаровск.

Спасителната операция продължи през нощта, но усилията на властите бяха затруднени от силния вятър и вълните, достигащи до около 5 метра височина.

#Сахалин #платформа #Живко Жеков #Охотско море #Наталия Салкина #Хабаровск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници