Плевнелиев и Попова отчитат първата година от мандата си

Плевнелиев и Попова отчитат първата година от мандата си
На 22 януари точно преди година президентската двойка Росен Плевнелиев – Маргарита Попова беше посрещната на „Дондуков“ 2 от предишния президент Георги Първанов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова дават пресконференция по повод една година от встъпването си в длъжност, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Президентската двойка положи клетва пред Народното събрание на 19 януари 2012 г., а на 22 януари 2012 г. встъпи в длъжност.

За първата годишнина от мандата администрацията на Плевнелиев е подготвила и годишник, в който той и вицепрезидентът отчитат свършеното.

В началото на мандата президентът публикува на страницата си в интернет 40 предизборни ангажимента. От тях пет са отчетени вече като изпълнени - „да публикува всички поети по време на предизборната кампания за президент ангажименти“, „да назначи в администрацията компетентни млади хора и непринадлежащи към ДС“, „заседанията на съветите да се предават на живо в интернет“, „президентството да отвори врати за национално представените работодателски и синдикални организации, за граждански обединения и неправителствени организации и други, които да участват в съветите към президента“ и „прозрачност и ясни правила по въпросите на гражданството и помилването“.

За останалите 35 ангажимента е посочено, че са „в процес на изпълнение“.

Това е втората пресконференция на президентската двойка Плевнелиев–Попова откакто са на поста. Първата беше в началото на май - след 100 дни на поста. Както тогава, и сега срещата им с медиите ще е в Гербовата зала.

Плевнелиев не предвижда на 22 януари да прави обръщение към Народното събрание.

Очаква се да направи това след месеца на т.нар. политически консултации, които са планирани за февруари.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Маргарита Попова #вицепрезидент на България #Гербова зала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници