Доган налага езика на омразата, твърди премиерът Борисов

Доган налага езика на омразата, твърди премиерът Борисов
От страна на ГЕРБ няма омраза към етническата партия, нито към нейния лидер, а омразата се внушава и се осъществява вътре в редиците на ДПС, заяви Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ахмед Доган налага езика на омразата, заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на доклада на лидера на ДПС от Осмата национална конференция на партията в събота.

При откриването на разширеното депо на метрото в „Обеля" министър-председателят подчерта, че службите са реагирали адекватно, но призна, че е имало „някои пропуски", предаде БГНЕС.

25-годишният Октай Енимехмедов излезе на сцената, докато Ахмед Доган представяше доклада си и опря в слепоочието му пистолет, който засече и при двата му опита да произведе изстрел.

Секунди по-късно охранители от НСО го повалиха на земята а десетина делегани от конференцията се нахвърлиха върху него с юмруци и ритници.

Премиерът не скри възмущението си от „линча и побоя, който делегати на форума нанесоха на нападателя".

Бойко Борисов нарече опитът за покушение инцидент и изказа твърдото си мнение, че с това оръжие не би могло да има посегателство върху живота на лидера на ДПС.

В своето изявление премиерът се спря на съдържанието на доклада на Ахмед Доган, в който вече пожизненият почетен лидер на ДПС отправи остри критики към управлението на ГЕРБ и лично към Бойко Борисов.

„От страна на ГЕРБ няма омраза към етническата партия, нито към нейния лидер, а омразата се внушава и се осъществява вътре в редиците на ДПС. Пример, за което е и вчерашният инцидент, при който мюсюлманин е нападнал вече почетния пожизнен председател на ДПС," изтъкна Бойко Борисов.

Премиерът заяви също, че е пратил лично вътрешния министър Цветан Цветанов да посети Ахмед Доган в болницата, за да се увери, че всичко с неговия живот и здраве е наред.

Бойко Борисов съобщи също, че нападателят е оставил писмо до майка си, но не пожела да коментира неговото съдържание.

За новия председател на ДПС Лютви Местан, Бойко Борисов каза, че е в много добри отношения с него, че е един умерен, разумен и компетентен политик и човек. Като не забрави да добави, че Лютви Местан ходи редовно на работа.

#ДПС #Ахмед Доган #Бойко Борисов #Октай Енимехмедов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници