Първанов: Публичността на нападението срещу Доган е съзнателно търсена

Първанов: Публичността на нападението срещу Доган е съзнателно търсена
Целта на покушението е може би да нагнети етническото напрежение и да доведе до етнически спекулации, предположи президентът Георги Първанов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Съзнателно търсена е публичността на показното нападение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, коментира президентът Георги Първанов.

След инцидента по обяд, при който 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас опита да стреля два пъти с газов пистолет срещу Ахмед Доган, но оръжието му засече, Георги Първанов пристигна в НДК, където се провежда Осмата национална конференция на ДПС, предаде Дарик Радио.

Президентът посочи, че е пристигнал да изрази своята гражданска позиция като досегашен държавен глава. Според него коментарите, че нападението е инсценирано, звучат нелепо.

„Целта на покушението е може би да нагнети етническото напрежение и да доведе до етнически спекулации,” предположи Георги Първанов.

Той отново подчерта, че е необходимо създаването на Консултативен съвет по национална сигурност, защото държавното ръководство трябвало да успокои страстите и да даде знак, че трябва да се сложи край на политиката на омраза.

Георги Първанов е категоричен, че всеки би могъл да посегне, независимо от религията, стига да е неуравновесен и да е тласнат от някакви мотиви.

Президентът увери, че ще е съпричастен срещу когото и да бъде извършено подобно нападение, независимо дали става дума за някои от най-ярките му противници, или за привържениците му, тъй като в това се изразявала демокрацията.

#Ахмед Доган #ДПС #Георги Първанов #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници